fbpx

Δραστηριότητες

Για μικρούς…

Το Art4Fun δημιουργήθηκε με μεράκι και σκοπό να καλλιεργήσει τη φαντασία των παιδιών, τον αυτοέλεγχο και την ομαδικότητα.

Παίζοντας και διασκεδάζοντας λοιπόν, τα παιδιά ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση, την εκφραστικότητα και την επιδεξιότητά τους. Κι όλα αυτά τα ανακαλύπτουν μόνα τους, μέσα από τη δυνατότητα δοκιμαστικών μαθημάτων τα οποία προσφέρουμε, για να αποφασίσουν εκείνα με τι τους αρέσει να ασχοληθούν, αναπτύσσοντας έτσι τις φυσικές τους κλίσεις. Γιατί τα παιδιά του σήμερα είναι οι δημιουργοί του αύριο, με όραμα και με δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα.

Το πρόγραμμά μας προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών.

… και για μεγάλους

Στα events της Παρασκευής κάθε γονέας μπορεί να απολαύσει ποιοτικό χρόνο με το παιδί του αν επιλέξει να συμμετάσχει μαζί του. Η ταυτόχρονη συμμετοχή της οικογένειας σε ένα event συσφίγγει τις σχέσεις γονέα – παιδιού, χαρίζει όμορφες αναμνήσεις και κυρίως ομαδική διασκέδαση σε ένα περιβάλλον γεμάτο χαρά και φαντασία.

Το Art4Fun ακόμα, έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο καφέ με αναπαυτικούς καναπέδες και μοναδικό περιβάλλον ώστε οι μεγάλοι να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν το τσάι τους, τον καφέ τους, ζεστά ροφήματα και δροσερά αναψυκτικά όση ώρα το μικρό τους δημιουργεί και διασκεδάζει με την καρδιά του ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τα αγνά (δίχως φοινικέλαιο) γλυκά του διάσημου Pastry Chef, Διονύση Αλέρτα, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν και για το σπίτι αλλά και λαχταριστά σνακς επίσης.

 

Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Μέσα από το παιχνίδι και τις διασκεδαστικές ασκήσεις κίνησης και μουσικής, το παιδί αποκτά καλύτερη σχέση με το σώμα του, μαθαίνει να το ελέγχει, αποκτά αίσθηση του ρυθμού, γυμνάζεται και εκφράζει τον συναισθηματικό του κόσμο. Το μουσικοκινητικό παιχνίδι συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων , όσο και στην δημιουργικότητα του παιδιού. Επιτυγχάνεται η μύησή τους στο ρυθμό και τη μελωδία.

20151204134147
Χορός

Χορός

Το παιδί μέσα από το εργαστήριο του χορού αποφορτίζεται από την ένταση και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, έρχεται σε επαφή με συνομήλικα παιδιά, συνεργάζεται, κοινωνικοποιείται και πάνω απ' ολα διασκεδάζει. Επεξεργάζεται το σώμα του και αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις αυτού μέσα από στοχευμένα ομαδικά παιχνίδια και κινήσεις, αυτοσχεδιασμούς, χορογραφίες ατομικές και ομαδικές. Έρχεται επιπλέον σε επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής και χορού δίνοντας έτσι διαπολιτισμικό χαρακτήρα στη μάθηση.

20190305165842
Θεατρικό Παιχνίδι

Θεατρικό Παιχνίδι

Το παιδί έρχεται σε μια πρώτη επαφή με το θέατρο και αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις αυτού. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις, κατασκευή μάσκας, επιλογή ρόλων και στολών το παιδί αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητα του, κατανοεί το σώμα του και τις ανάγκες αυτού, αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του και τα επεξεργάζεται, αυτοσχεδιάζει, κοινωνικοποιείταιβκαι μαθαίνει να δρα ως μέλος μιας ομάδας.

20190305170454
Cooking

Cooking

Ώρες ατέλειωτης δημιουργίας και έμπνευσης με όλα τα υλικά της κουζίνας μας. Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα να γίνουν για λίγο οι μικροί οι μικροί πρωταγωνιστές, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να ανακατέψουν, να αναμίξουν, να φτιάξουν γλυκές και αλμυρές συνταγές. Το cooking απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που η φαντασία και η περιέργεια δοκιμάζουν τα όρια της μαμάς στη δική της κουζίνα.

20150804091102
Πηλοπλαστική

Πηλοπλαστική

Πηλός, χώμα και νερό, μια δραστηριότητα που μένει αναλλοίωτη από τα χρόνια της αρχαιότητας. Μια δραστηριότητα ατέλειωτης δημιουργίας, με ένα υλικό απ' το οποίο μπορούν να φτιαχτούν τα πάντα. Το παιδί δίνει μορφή στον πηλό αναπτύσσοντας τη φαντασία του και κατασκευάζει τα πιο ευφάνταστα και πρωτότυπα αντικείμενα. Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν υπόσταση σε ιδέες και σκέψεις τους.

20190305164324
Κατασκευές – Χειροτεχνίες

Κατασκευές – Χειροτεχνίες

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή και ο πειραματισμός με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών. Χωρίς περιορισμούς το παιδί δημιουργεί και συνδυάζει αντικείμενα, υλικά, χρώματα, υφές, με βάση τα δικά του θέλω και καταλήγει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

20190305163536
Ζωγραφική

Ζωγραφική

Σκοπός του μαθήματος της ζωγραφικής είναι η εκμάθηση της σωστής χρήσης του κάθε ζωγραφικού υλικού, θέτοντας έτσι τις πρώτες βάσεις της ζωγραφικής δημιουργίας. Σημαντική θεωρείται η διατήρηση της αυθεντικότητας της αισθητικής των παιδιών, χωρίς την επιβολή μιας συγκεκριμένης άποψης πάνω σε αυτή με ταυτόχρονη την ανάπτυξη του αισθητικού τους επιπέδου.

20150706140603
Ομαδικό παιχνίδι

Ομαδικό παιχνίδι

Οι καθημερινές υποχρεώσεις και η κούραση συχνά δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε όσο χρόνο θα θέλαμε με τα παιδιά μας. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει σε μας τους γονείς και στα παιδιά μας την ευκαιρία να διασκεδάσουμε μαζί, να μοιραστούμε πράγματα και να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά, μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.

20151204133959
Κινητικά παιχνίδια

Κινητικά παιχνίδια

Το άτομο συμμετέχοντας από μικρή ηλικία σε κινητικές δραστηριότητες, έχει περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσει τέτοιου είδους δραστηριότητες και κατά την διάρκεια της ενηλικίωσης του. Τα νήπια μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές του δεξιότητες, να αναπτύξουν τη δημιουργική τους φαντασία μέσα από το παιχνίδι και να ζήσουν την περιπέτεια.

20151204134314
Φωτογραφία

Φωτογραφία

Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσει το κάθε παιδί την τέχνη της φωτογραφίας. Μαθαίνοντας για την αναλογική φωτογραφία θα εξοικειωθεί με όρους και τεχνικές που θα εφαρμόσει στην ψηφιακή τεχνολογία. Μέσα από παρουσιάσεις φωτογραφικού υλικού και εργασίες τα παιδιά θα αποκτήσουν κριτική γνώση στις φωτογραφικές εφαρμογές, δημιουργώντας στο τέλος κάθε κύκλου τα δικά τους έργα προς έκθεση.

20150704092934
Κουκλοθέατρο

Κουκλοθέατρο

Το κουκλοθέατρο συγκεντρώνει πλήθος εικαστικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνοντας κατασκευή και θεατρική χρήση κούκλας. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κούκλα που τα ίδια κατασκεύασαν με απλά υλικά. Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους χωρίς περιορισμούς και να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες με οδηγό και ασπίδα την κούκλα.

20150804093433
Δημιουργικό παιχνίδι

Δημιουργικό παιχνίδι

Πρόκειται για μια λειτουργική ανάθεση φροντίδας και προώθησης της παιδικής δημιουργικότητας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις τέχνες, αναπτύσσουν βασικές κοινωνικές ικανότητες φιλίας, συνεργασίας και ομαδικότητας και μαθαίνουν με τρόπο βιωματικό. Η απασχόληση των παιδιών συντελείται δημιουργικά με το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά-κατασκευές και τα μουσικοκινητικά δρώμενα.

20150804094553
Κηπουρική

Κηπουρική

Ελάτε να γνωρίσουμε τη φύση και τις λειτουργίες της! Μέσα από ένα φυσικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά μαθαίνουν τους μηχανισμούς της φύσης και τις καταστρεπτικές συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν την ευαισθησία, την παρατηρητικότητα και την κριτική στάση, ενώ αποκομίζουν μια πιο θετική και ενεργητικά στάση ζωής.

20150804091214
Πληροφορική

Πληροφορική

Τα παιδιά μαθαίνουν απλά και ευχάριστα πως λειτουργεί ένας υπολογιστής και τι δυνατότητες προσφέρει για μόρφωση και ψυχαγωγία, αποκτούν τη σωστή και απαραίτητη για το μέλλον τους γνώση των υπολογιστών και μαθαίνουν να αξιοποιούν τη δημιουργικότητα τους. Επίσης οι μαθητές μαθαίνουν να δημιουργούν κείμενα, ζωγραφιές καθώς και να αναζητούν πληροφορίες από το διαδίκτυο.

20150804092346
Συναισθηματική νοημοσύνη

Συναισθηματική νοημοσύνη

Στόχοι της ομάδας είναι να καλλιεργηθούν στο παιδί δεξιότητες που αφορούν στην: αναγνώριση και εκφραση των συναισθημάτων τους, στην επιλυση συγκρούσεων με παιδιά της ηλικίας τους, στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να παιρνουν πρωτοβουλίες, στην αναγνώριση των θετικών και αρνητικών πλευρών του εαυτού τους, στην αναγνώριση των συνεπειών των συμπεριφορών τους μέσα στην ομάδα των συνομηλίκων.

20160510065313